Domkantor Trond Våge

Trond Våge
Trond Våge

Trond Våge er siden høsten 2013 domkantor i Hamar og slik også dirigent for Hamar domkor. Han er født i Trysil og har sin utdanning fra Trøndelag Musikkonservatorium og Norges musikkhøgskole, der han tok sitt hovedfag i korledelse i 1999.

Fra 1984 fram til 2013 var Våge organist i Elverum kirke. Her var han dirigent for koret Cantate Domino og ledet i tillegg kirkens barnekor i mange år. Med Cantate Domino gjorde han mange fremførelser av både store og små kirkemusikalske verk. Som dirigent for Elverum Mannskor og Glommakoret var Våge også aktiv i det allmenne musikkliv i hjembyen Elverum.

Våge er også en aktiv orgelspiller og akkompagnatør. I Hamar domkirke startet han høsten 2013 konsertserien «Bach på Hedmarken». Her spilte han alle Bachs orgelverker i en serie på 30 konserter. Serien ble avsluttet i oktober 2016.

 

 

 

 

Magnhild Korsvik, sangpedagog
Magnhild Korsvik
Magnhild Korsvik

Magnhild Korsvik kommer opprinnelig fra Aukra utenfor Molde og avsluttet i 2013 sine mastergradsstudier ved Norges musikkhøgskole, hvor hun har studert med Svein Bjørkøy, Håkan Hagegård og Randi Stene.

I 2009 deltok hun i Dronning Sonjas internasjonale musikkonkurranse, hvor hun kom til semifinalen.

Magnhild har hatt solistroller i blant annet folkeoperaen «Havfest« av Haugland/Tronsmo under Festspillene i Bergen i 2013 og i gjesteforestillingen «Hypermusikal« (Haugland/Tronsmo) ved Den norske opera og ballett i 2011. I august 2014 var Magnhild solist på Oslo kammermusikkfestival sin avslutningskonsert i Matteuspasjonen av Bach. I september samme år gjorde hun en rolle i den nyskrevne operaen «Nenia« av Kjell Habbestad og Paal-Helge Haugen, under Ultimafestivalen, Fartein Valen festivalen og Oslo operafestival. Hun har vært solist med blant annet Oslo domkor, Bergen domkantori og Romerike symfoniorkester. Magnhild synger også i eliteensemblet Det norske solistkor.