Søndag 9. desember kl. 18.00 framfører Hamar domkor Johan Sebastian Bachs Juleoratoriet (kantate 1-3) i Hamar domkirke. Denne gangen samarbeider vi med Nivalis Barokkensemble og solistene Magnhild Korsvik, Eva B. Landro, Rolf Sostmann og Eirik P Krokfjord. Kantor Gudbrand Aasen deltar på cembalo, og det hele dirigeres av domkantor Trond Våge.

Nivalis Barokkensemble – Innlandets tidligmusikkensemble, framfører all musikk på originalinstrumenter eller kopier av slike. Orkesteret er stiftet av Guro og Jon Fredrik Hjemli, hjemmehørende på Ådalsbruk. De er begge spesialister på «historisk informert framføring» av musikk fra 16- og 1700 tallet, henholdsvis som sanger og oboist, og setter til enhver tid sammen orkesteret med den besetningen det er behov for til hvert enkelt prosjekt.

Sopranen Magnhild Korsvik har sin mastergrad fra Norges musikkhøgskole og er en ettertraktet solist innenfor kirkemusikk. Hun har også gjort flere operaroller og synger i eliteensemblet Det norske solistkor. I 2009 deltok Magnhild i Dronning Sonjas internasjonale musikkonkurranse, hvor hun kom til semifinalen. Hamar domkor har stor glede av henne som vår faste vokalpedagog.

Eva B. Landro har også sin mastergrad i sang fra Norges musikkhøgskole. Hun er mezzosopran og har som konsertsolist jobbet med blant andre Barokkanerne, Trondheim Barokk, Ensemble Aksiom, Oslo Symfoniorkester, Det Norske Solistkor, Nidaros domkor og Oslo Chorale Selskap, med dirigenter som Terje Kvam, Tore Erik Mohn og Grete Pedersen.

Tenoren Rolf Sostmann er utdannet ved Kassel Gesamthochschule Universität. Han har vært solist ved utallige kirkekonserter i Norge. I tillegg har han sunget blant andre med Oslo filharmoniske orkester, Den norske operas orkester og Kringkastingsorkesteret. Rolf er fast medlem i Den norske operas kor. Han har deltatt i CD-, Radio- og TV produksjoner med profesjonelle kor som Vokalensemble Frankfurt, Rheinische Kantorei, Stuttgarter Kammerchor for å nevne noen.

Som konsertsolist har barytonen Eirik P. Krokfjord opptrådt med Oslo-Filharmonien, Accademia Bizantina, Kringkastingsorkesteret, Det Norske Solistkor, Oslo Domkor og flere ganger med Barokkanerne, med dirigenter som Herbert Blomstedt, Alessandro Tampieri, Grete Pedersen, Rolf Gupta og Ari Rasilainen. Repertoaret strekker seg fra dramatisk opera til renessansemonodi, men omfatter også mye nyere musikk.

Hamar domkor ønsker alle velkommen til konsert i domkirken søndag 9. desember kl. 18.00! Billetter kan kjøpes på Ticketmaster eller i døra. (Vi har bankterminal.)

Juleoratoriet 2. søndag i advent i Hamar domkirke